You are here

Natisni Povpraševanje

Brušenje, fazetiranje, peskanje in graviranje stekla

Kot specializirana steklarska delavnica strankam ne nudimo le razrez in izdelavo različnih vrst stekla, ampak tudi obdelavo. Na steklih lahko pobrusimo robove in s tem preprečimo, da bi se stranke lahko porezale, drugi tip brušenja je brušenje pod kotom, ki ga imenujemo tudi fazetiranje, kar da steklu elegantnejšo obliko, stranka pa si lahko izbere različne širine fazete.
V zadnjem času se vedno pogosteje uporablja peskanje in graviranje stekla. Stranka si izbere vzorec po dani predlogi ali pa sama zriše želeni motiv.
Za peskanje je po izbiri motiva potrebno izdelati folijo, ki se nalepi na steklo, vse skupaj pa se nato da v peskalni stroj, ki speska prazno površino na steklu, ko po končanem postopku folijo odlepimo, na steklu ostane vzorec.
Postopek graviranja opravljamo s CNC strojem, ki je računalniško voden. Po izbiri vzorca je potrebno določiti širino graviranih črt, ki so lahko ravne, krive, neprekinjene, prekinjene itd.
Pri izbiri tipa obdelave in vzorca strankam nudimo pomoč pa tudi nasvet, kaj bi bilo v vsakem posameznem primeru najboljše.
 

Galerija: